Kan du ta med boksen i samling?

«Er du her i morgo?» seier ei fem år gammal jente til meg på turen vår i dag. «Jepp, eg er her kvar dag!» seier eg. «Kan du ta med boksen i samling? Den med gull og kvitt?» er neste spørsmål. «Det lovar eg!» svarar eg.

Ho gleder seg allerede til samling i morgo! Kor kjekt er ikkje det? Eg har sagt det før – eg får energi av å ha samling. Så når eg er sliten, har murrende hovudverk og er lei jobben min, så samlar eg ungane til ei forrykande samlingsstund med masse liv. Og går ut av den med ein litt bedre dag.

Og så gir det meg godfølelse på jobben eg gjer. Det er ikkje til å stikke under ein stol, det er masse krav fra alle kantar mot ein barnehagelærar no om dagen. Og det gir eit psykisk stress og press. Så du føler ikkje alltid at du strekker til, tenkjer av og til at er eg egentlig noko god på dette? Då er det godt med tilbakemeldingar som «Du er jammen god til å ha samling!» Som ein femåring som ikkje var på min avdeling sa til meg etter ei fellessamling ein gong.

Er det vanskeleg?

Tid er berre heilt magisk! Du gir ungane tid til å respondere, og du eig dei! Eg kan bruke mange minuttar på å opne den magiske boksen. Men vert det kjedeleg for det? Nei, eg har ungane i mi hule hand – det er ingen som ikkje følgjer med!

Her er ein kjapp inspirasjonsfilm om konkreter og samlingsboks i samlingsstunda.

Viss eg skal oppsummere

  1. bruk tid!
  2. ha med konkretar.
  3. og sjølvsagt fokus og engasjement.

Hugs – det er sal i nettbutikken! Sjå her på Megapakken, som inneheld omtrent alt eg eig og har. Og her på onlinekurset Sju steg til ei spennande samlingsstund. Salet varer ut august, og er mitt bidrag til eit godt nytt barnehageår. Masse lykke til, det er ikkje vanskeleg å ha gode samlingsstunder. Du trur kanskje at eg alltid har likt å stikke hovudet fram? Men det er laaangt fra sanninga, som sagt tidlegare, så sa eg knapt eit ord høgt i klassen fra 4. klasse. Men eg har lært meg nokre triks og verktøy etter 26 år i barnehage, og dei vil eg lære vidare til deg!

Klem, Gudrun

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.