Barnehagetilvenning? Foreldreråda

Det er tilvenning i barnehagane rundt om, og mange foreldre kjenner seg litt usikre på dette med barnehagetilvenning. Dette er noko eg ofte får spørsmål om, og i dette innlegget har eg samla mine tips til barnehagetilvenning.

Ei hand å halde i <3
Ei hand å halde i <3

1. Stol på personalet. Det er ein grunn til at dette rådet kjem som første råd. Ungen din leser deg, og støttar deg på det han/ho les. Viss du ikkje stolar på personalet, stolar ikkje ungen din på dei heller. Personalet har betalt for å hjelpe deg og ditt barn, dei vil det beste for dykk. Stol på dei!

2. Fortel personalet korleis du vil ha det. Personalet les ikkje tankar, det er like mange meiningar og ønskjer som det er foreldre. Dei som jobbar i barnehagen ønskjer å gjere det slik at tilvenninga vert best for dykk. Nokon foreldre vil at personalet skal ta barnet mens det skrik, mens nokon ønskjer å roe ned barnet sitt sjølv. Fortel personalet korleis du vil at det skal gjerast, og ikkje bli irritert om du må fortelje det til dei fleire gonger. Tilvenninga er hektisk for personalet òg.

3. Ta til deg personalet sine råd. Dei som jobbar i barnehagen, har eit meir objektivt syn enn det du som foreldre har. Råda dei gir, er råd frå pedagogisk kunnskap, frå erfaring frå mange barnehagetilvenningar og frå observasjonar av ditt barn. Personalet vil det beste for dykk.

4. Uenig i noko? Ta det opp med personalet, ikkje med naboen. Eit godt samarbeid går begge vegar, ver med å legg eit godt og ope samarbeid frå starten av. Ikkje føl det som klaging, konstruktiv tilbakemelding er mykje bedre enn baksnakking.

5. Du er eksperten på ditt barn, du veit kva han/ho tåler. Ikkje gløym at det er ditt barn, du kjenner han/ho best. Følg hjarta ditt. Det som funkar for ein, funkar ikkje for ein annan.

6. Ta den tida du treng. Her kjem litt «inside information», det er foreldra sitt behov. Det er du som styrer tilvenninga, barnet ditt reagerer på dine signal.

Er du enig med meg? Mine tips er litt anleis enn dei vanlege tipsa du les over alt, om korte dagar og egentleg fri frå jobb ein månad. Samfunnet er ikkje opplagt til det, du har rett på dine tre dagar, og det er det. Lykke til med tilvenning alle saman, del viss du trur andre kan ha nytte av bloggposten, og legg igjen ein kommentar viss du vil diskutere eller fortelje om eigne opplevingar.

Her er innlegget til personalet når det gjeld tilvenning.

Klem,
-Gudrun-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.