Min adventskalendar; 17. desember – dynevask

Hehe, veldig spennande aktivitet i dag.

snø

Eg vaskar dyner i dag. Eg meiner eg har lese at dei skal vaskast 4 gonger i året. Det høyres litt i overkant ut for meg! Men dei får seg ofte ein vask slik nett før jul i allefall, godt mogeleg dei får seg ein runde på sommaren òg, hugsar ikkje akkurat.

For eit par veker sidan, fekk eg jo påvist husstøv midd allergi, så det er vel lurt å vere nøyen med reinhald, dynevask, støvtørk osv no. Derfor må eg altså gjere noko so kjedeleg som å vaske dyner i dag, med alt det medfølgjer; støvsuging av madrass, vask av dyner og puter (3 vaskemaskiner på vaksensoverommet), vask av sengklær (ei maskin), støvtørk, støvsuging osv. Eg vaska gardinene for 2 veker sidan, så dei får henge der.

Det nærmar seg jo jul, med stormskritt. Og eg har heldigvis nettopp lese at ein kan ta julevasken med ro, det er berre noko som heng att frå gamledagar. Då delte dei året inn i forskjellege gjeremål, og husvask var passande vinteraktivitet fordi då hadde dei ikkje ånni og elles mindre å gjere på garden.

Korleis er det med deg, vaskar du vegger, tak, inni og utapå skap, og overalt til jul, eller støvsuger du golvet og set ut litt grønsåpe i ei skål? (Skal ikkje seie kva eg gjer…) Eg vaskar iallefall dynene!

Klem,
-Gudrun-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.