Gudruns favorittar del 1

Dette vert nok ein del 1, del 2. ….del 10 post-overskrift. Sidan eg skreiv nokre gamle favorittar i forrige post, fekk eg inspirasjon til å starte på ein eg har tenkt på lenge. Mine favorittsangar.

La oss starte med babysangar. Kva eg har sunge til mine når dei var babyar.

Eg har gått på babysang på Frelsesarmeen med alle mine tre, og der har me hatt nokre gjengangar-sangar. Nye for meg, men eg trur det er sangar dei brukar på babysang på Armeen rundt om. Eg dristar meg til å skrive ned teksten på nokre av dei, nynorsk-sogningifisert sådann.

Du er så fin
Du er så fin og eg bryr meg om deg.
Du er så fin og eg bryr meg om deg.
Ingen er så fin som du i heile verda.
Ingen er så fin som du i heile verda.
Nydeleg sang å synge mens du vugger babyen og snuser inn babylukta.
Får eg gråte med deg
Får eg gråte med deg når du gråter?
Får eg halde deg når du er redd?
Får eg trøyste på mange slags måter?
Får eg sjå deg når du vil bli sett?
Du får gråte med meg når eg gråter.
Du får halde meg når eg er redd.
Du får trøyste på mange slags måter.
Du får sjå meg når eg vil bli sett.
Til minsten var det jo storesøster og storebror som sang godnatt-sangar når nurket låg i magen. Storesøstera (7-8 år) sang «Berg og båre» (sjå tidlegare post) og «Blåmann bukken min», mens storebroren, som då var 4-5 åring sang div Bæbæ sangar, Roro din båt og So ro lillemann.
Til storesøstera sang eg tre sangar kvar kveld (nesten), Den fyrste song, So ro lillemann og Byssanlull koka kittlen full. Og til mellomgutt vart det felles synging med storesøster om kvelden 😉 Hans favoritt sang som liten var Ro ro din båt. Det er ein flott «nærheit»-sang og synge med babyen, halde han (i og med at mine to siste har vore han) tett inntil og vugge med sangen. Søskenbarnet til ungane mine, hadde «Kven kan sigla for utan vind» som favoritt, men bytta om åror med Håvard.
Det er ikkje nøye kva du syng til babyen, eller korleis du syng det. Babyen elskar å høyre stemma di, og at du held han tett inntil deg mens du syng <3
Til babyen er det rolege favorittar eg har, eg lovar deg at når me veks til, er det meir tjo og hei! Med store bevegelsar og meir liv!
Kva syng du til babyen? (Eller sang for dei fleste av oss, sidan babytiden er så utruleg kort…)
-Gudrun-

Én kommentar til “Gudruns favorittar del 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.