Min adventskalendar; 4. desember – rundstykker 1

I dag fyller eg opp frysen med rundstykker. Kjekt å ha heimebakt til julefrukostane.

snø

Begynner med oppskrifta frå Bestemor <3

Eg var so heldig at eg hadde besteforeldre på verdas vakraste øy, Bømlo. Kvar gong me kom til Lykling, fekk me desse gode rundstykka. Dei smakar best med rørt jordbærsyltetøy 😉 (Jepp, barndomsminne <3 )

 Bestemor sine rundstykker

1 l mjøl
1 ts salt
4 dl mjølk
4 barneskreier sukker
4 ss smør
1 pk gjær

 Smelt smør, ha den i mjølka. Rør gjæren ut i sukkeret.
Bland alt og rør forsiktig, ingen elting.
Trill ut lange pølser som kuttast opp i ca 32 stk.
Set ferdig trilla bollar til heving i ca to timar. (Ingen forheving)

 Steik i ca 10 min 200-225 grader

Bestemor bakte som sagt desse som me fekk til frukost, då eg var 12 år gammal, døde ho. Bestefar var enkemann i 16 år, men held tradisjonen ved like. Ganske imponerande av ein mann på 76 år.

Takk for gode minner <3

-Gudrun-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.