Min adventskalendar; 12. desember – lussekattar

snø

Dagen før Luciadagen, på tide med oppskrifta me alltid brukar til lussekattane. Godt mogeleg at nokon tykkjer eg bannar i kyrkja no, men eg tilsetter berre gurkemeie i den vanlege bolleoppskrifta mi. Då får eg mjuke, deilige, saftige bollar, istaden for dei litt tørre vanlege lussekattane.

3,5 dl mjølk
100 g smør
1 egg
50 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts kardemomme
8-10 dl kveitemjøl
ein desj gurkemeie.

lussekattar

Skal steike slike i dag, sidan eg har seinvakt i morgo, og har stor plan om å gå i tog, slik me alltid gjorde, saman med ungane, og kanskje naboungane?

-Gudrun-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.