Navnesangar, vol 2

Navnesangar er det masse av rundt om i barnehagane. Her er nokon av «mine», samla gjennom mange år  😉 Desse tykkjer eg passar litt seinare på hausten, når alle ungane har lært alle navn og alle har vorte trygge og ikkje treng bekreftast heile tida. På småbarnsavdelingar kan ein jo halde fram med «Eit vers til kvar unge»-sangane, men på ei stor avdeling, kan det vere greit med sangar som tek fleire navn i eit vers, slik at ein kan bruke samlingstida på andre kjekke sangar 😉 (Ja, eller andre ting då, men her er det morsomme sangar som er i fokus 😉 )

Handdokker av dyr; larve, rev, bjørn, sjiraff
Handdokker; Bamse Brakar, Sjiraffen Laffen, Larven Aldrimett, Mikkel Rev

Eg hadde ein vikar på avdelinga mi for x antal år sidan, ein ung gut med rastafletter. Han lærde meg ein «Navnesang frå Zaire» Eg anar ikkje om den er frå Zaire, og eg veit ikkje kva det betyr, det blir nesten som den «Russiske kjærleikssangen» som eg skreiv om i eit tidlegar innlegg 😉

Oh Libala

Oh libala, oh oh,
oh libala naka songo jeje.
Gudrun indije, Kristian indije, Ingrid indije,
naka songo jeje.

Oh libala, oh mutema,
oh libala naka songo jeje.
Jens indije, Rolf indije, Trine indije,
naka songo jeje.

Viss nokon veit noko meir om denne songen, så må de seie det til meg, eg lurer veldig på kva det betyr 😉

Ein annan navnesang, som er utruleg morsom er «Napolion med sin hær» Eg pleier alltid passe på at mitt navn sitter på loftet og spelar «rokken roll», og får alltid protestsangar i retur, der eg dett i do 😉

 

Napolion på kjøkkenbenken

Napolion med sin hær over kjøkkenbenken dro’.
Kristian datt i vasken og Ingrid datt i do.
Jens han sklei på renna, og slo ut alle tenna.
Og Gudrun sat på loftet og spelte rock n’ roll.

 

Labbetussemann er òg ein gjengangar som navnesang, kanskje meir brukt før, men…

 

Labbe tusse mann

Labbe, labbe, labbetussemann.
Gudrun, Kristian og Ingrid heiter dei.
Dei er ikkje her, dei kjemme ikkje meir,
dei reiste på ei skuta til Amerika/
dei reiste ut i gangen for å kle på seg/vaske seg.

Tek gjerne i mot tips til fleire navnesangar, det er moro med navn!! 🙂

 

-Gudrun-

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.