Min adventskalendar; 21. desember – scones

snø

Kjapp nybakst til julefrukosten?

5 dl kveitemjøl eller 2dl sammalt/3 dl fin
(1 ss sukker, viss søt scones)
1,5 ts bakepulver
1/4 ts salt
3 ss margarin
2,25 dl mjølk (søt eller sur)

Bland det tørre. Smelt smør, bland med mjølka. Hell over og kna saman. Lag to like store bollar, klapp dei flate (ca 16 cm). Del kakene i fire og prikk med gaffel. Steik midt i ovnen til dei er gyllenbrune (ca 10 min?) på 225 grader.

Eg har berre laga den grove varianten, og då med brunost eller kvitost som pålegg.

-Gudrun-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.