A-B-C

I dag har eg gjort ferdig «Alfabetet» vårt som me skal ha på fagrommet; Språk, tekst og kommunikasjon. Og mens eg klipte og laminerte, sang eg på ABC-sangar. Skriv ikkje opp teksten på dei, sidan det stortsett er A-B-C osv. (Ungane lærte forresten ein morsom ein i 1. klasse; «A B C så lett som bare D E F…» Den er litt annleis, og veldig mykje morsomare, enn dei A B C sangane me sang)


Alle skal lære bokstavene, og det er ingen grunn til å vente. Barn er lærevillige, så begynn nå og la barnet få oppdage bokstaver på samme måte som alt annet du lar det få oppdage. Å gjenkjenne bokstavene er det første skrittet på veien til lesing. Eg var i praksis for mange år sidan som førskulelærarstudent, der fekk me vere med og observere eit barn som vart trena etter Domanmetoden. Barnet me såg trena, var 2,5 år, og las. Fasinerande å sjå! No meiner ikkje eg at me skal lære alle 2 åringar å lese, men å la dei leike med bokstavar er gøy. Sjarmtrollparty har fleire kjekke bokstavprodukt. Dei kan sjå, lese, telje og skrive, alt etter alder og utvikling. Alle sidene er laminert slik at barna kan skrive og vaske bort, om og om igjen.Her kan barna tilegne seg viktig kunnskap på en morsom og praktisk måteABC produkta tar utgangspunkt i barns naturlige nysgjerrigheit, entusiasme og lærelyst, og gjer læringen morsom! Det finst bøker, bokstavkort og memo-spel.

No skal iallefall Bokstavane opp på veggen på avdelinga. Sjølv 2 åringane finn «Min bokstav» og er kjempe stolte 😉 Me diskuterte så vidt om korleis me skulle henge opp bokstavane, skulle me henge dei opp alfabetisk eller skal me henge dei opp heilt villt. Me datt ikkje ned på nokon konklusjon, så det vert spennande å sjå. Eg har iallefall delegert vekk pynting av avdelinga. Dersom det skal vere mitt ansvar, så vert avdelinga veldig tom og naken, for eg manglar slikt pynte-rundt-meg-gen 😉

Google er min venn, så eg avsluttar med ein link til A B C, så lett som bare D E F Utruleg moro å syngje «og så en liten Q, muuh» 😉

-Gudrun-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.