Sol – sol

Om det ikkje passa så veldig med snøsangar i januar, så er iallefall SOL sangar på sin plass no <3 Bildet er frå i går, og viser korleis me har hatt det siste veka! Me kosar oss!! Januar var tung, mørk og kald, men no er sola tilbake og varmar oss på dagane sjølv om det er kaldt på natta. Eg veit mange solsangar, t.d den som Maria nemde for meg på Facebook-sida til bloggen; «Viss eg fekk verra sola di» og «Soltrall«, Alf Prøysen sin klassikar. Men desse er jo opphavsbeskytta, så eg vil ikkje skrive ned teksten før eg evt. får lov.

Ein sang eg skal lære meg, er Skin på meg sol. Ungane har hatt den som vekessong på skulen, men eg har aldri heilt lært meg korleis den er, men det er ein sang eg likar. (Jepp, det vart ein rar setning, og gav vel ikkje meining i det heile, men eg skal lære meg denne sangen når eg får sjansen…) Eg kan den nesten 😉

Skin på meg sol
Skin på meg sol,
skin på min arm,
skin på mi hand,
sol gjer meg varm.
Skin på meg sol,
skin i denne stund,
skin på mitt auge, mitt kinn og min munn.
Sola er god
Sola er god,
sola er toppen.
Sola er varm
og ho brunar på kroppen.
Sola som skin her,
kvar morgon for meg,
sola i Sogndal er best, tykkjer eg.
Sol, sol
Sol, sol, kom igjen.
Sola er min beste venn.
Vekk med sky og paraply,
hald no opp med regnet.
Sol, sol, kom igjen,
sola er min beste venn.
Varm meg her og varm meg der,
og varm meg alle stader.
Det finst mang sol sangar, lovsangar til sola. Og dette er berre eit lite knippe. Kva er din favoritt sol-sang? Er du glad i sola? Eller likar du best mørk vinter?
Eg må innrømme at eg er veldig glad i sol, men endå meir glad i månen! Eg er ikkje nattperson i det heile, men ingenting er så vakkert som månen på klar himmel. Eg vert heilt trollbunden!
Kos deg i sola, som eg håper varmar heile landet no i kalde vintermånadar. Kommenter gjerne i bloggen, kjekt å høyre kva du som er innom meiner. Og takk for at de jevnleg besøker bloggen min sjølv om eg no berre oppdaterer to gonger i månaden. Kjekt å sjå at bloggen vert besøkt <3
-Gudrun-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.